Tryin\' To Throw My Arms Around The World

Park Life

De eerste ochtend in Auckland. Ik ben gisteren maar op tijd naar bed gegaan om de eerste nacht in het backpackers hostel door te brengen. Volgens mij is het nog niet echt druk. We liggen met 4 man op een kamer voor 6, maar op de badkamer was ik de enige. Ook bij het ontbijt was het vrij rustig.

Gisteren na aankomst in Auckland nog wat door de stad gedwaald. Aangezien Auckland op allemaal kleine vulkanen is gebouwd, loop je hier de hele tijd berg op en berg af. En nog vrij steil ook.

Ook een bezoekje gebracht aan Albert Park. Misschien komt het doordat ik hier opeens in het voorjaar terecht ben gekomen, maar dit is zoalseen parkje bedoeld is. In het woordenboek zouden ze bij stadspark moeten zetten: zie Albert Park. Ik heb nog geen foto's maar zal het even beschrijven: Bomen die over de wandelpaden hangen afgewisseldmet grasveldjes waar je lekker op kan zitten picknicken, een fonteintje en wat standbeeldjes, overal bankjes waar mensen gewoon op zitten te eten, een lichte wind en een zonnetje van25 graden, mooie bloeiende bloemperkjes metvrolijke musjes die rondvliegen. En nog een mooi kerkje aan de rand ook. Owjah...en nergens ligt gewoon rommel; alles is netjes opgeruimd.

Wat me ook opviel is dat mensen hier gewoon in de rij gaan staan om in de bus te stappen. Niet zoals in Nederland zo kort mogelijk op elkaar gaan staan en de hele tijd duwen, nee, gewoon een rij waar je achter aan sluit. Ik heb ook nog op een pleintje gezeten waar een groep jongens rugby was aan het spelen en daar zie je meteen het verschil tussen rugby en voetbal. Waar we in Wijlre de hele tijd zitten te zeuren of de bal nu wel of niet over de lijn was, wordt hier gewoon de bal afgegeven zodra je getikt (in plaats van tackelen) bent.

Nu zit ik alweer bij de partner van mijn reisbureau, hier krijg ik zodadelijk mijn introductie over vanalles. Een beetje cultuur, hoe werkt het met werk vinden/doen, telefoonnummer, bankrekening en dergelijke. Ook kan ik hier gratis internetten, dus zolang ik in Auckland ben kan ik hier altijd terecht om mijn volgende verhalen te schrijven.

Wat ik in Auckland van plan ben weet ik nog niet helemaal. Eerst vanmiddag de Sky Tower in endaarna ga ik de brug nog beklimmen. Je kan nog met de boot naar een vulkanisch eilandje, dus dat lijkt me ook wel wat. Owjah, ik heb ook al een kaartje gekocht voor een rugby wedstrijd aanstaande zondag op Eden Park. Jullie horen het wel weer.

Richard

Ha die Mike,

Leuke verhalen allemaal. Geniet ervan. Hier verder alles rustig en OK.

Groeten,

Richard

tiny

Hoi Mike,
effe plat kalle wil ich nu mit dich me dat lukt niet gans dink ich, te gek zoals je het park beschrijft en alles wat je ziet en beleeft fijn om te lezen sta versteld van je,
hou je goed en veel
groetjes van tiny

Tom

Leuk om de belevenissen te blijven volgen!

Hub

Hey Mike,

Het heeft even geduurt voordat ik realiseerde dat je al een tijdje onderweg bent. Ik amuseer me nu wel al een half uurtje met het lezen van je verhalen, met veel jalozie by the way.
Super hoe je je ervaringen in detail omschrijft! Heel veel plezier in je reis en wie weet kom ik met mijn werk nog een keer bij je in de buurt.
Ik vind het in ieder geval leuk om te volgen en ik zal je af en toe voorzien van wat schtomme kaal.
Het leek me trouwens beter als je alleen op de kamer ligt en met 4 man (lees vrouwen) op de badkamer staat, haha!

Nou, succes en zorg dat je voor het kampioensbal van Wielder Veer terug bent!