Tryin\' To Throw My Arms Around The World

Heavy Fuel

De eerste paar dagen in Auckland zitten er al weer op. Na de eerste dagen wat in de stad zelf te hebben doorgebracht heb ik vandaag mijn eerste uitstapje gemaakt.

Na bijgekomen te zijn van mijn lichte jetlag hadden we gisteravond filmavond bij IEP (de werkorganisatie van hier). Eerst een leuke Nieuw-Zeelandse film gekeken en daarna hamburgers gegeten van Burger Fuel. Ze hebben vrij grote hamburgers hier, heel lekker, maar ook heel groot. Met bijbehorende zak frites. Daarna zijn we nog naar een paar cafe's gegaan. Het leuke is eigenlijk dat je heel makkelijk contact maakt omdat bijna iedereen ongeveer hetzelfde meemaakt. Het enige wat me een beetje begint te irriteren is het aantal duitsers hier,het lijkt soms wel of je in Duitsland zit omdat je meert duits om je heen hoort dan Engels.

Voor de filmavond was ik nog even de Sky Tower ingegaan en nog even in Albert Park gaan zitten. De Sky Tower is gewoon een hoge toren maar ze hebben in de vloer van het observatieplatform vensters gemaakt zodat je naar beneden kan kijken. Ook in de lift naar boven zit een venster zodat je de liftschacht kan zien.

Vandaag ben ik eens naar Rangitoto Island gegaan. Een vulkanisch eiland dat pas 600 jaar geleden is ontstaan en in de baai voor Auckland ligt. Blijkbaar hebben de Maori het zien gebeuren toen het ontstond.. Nu is hij niet meer actief maar je loopt wel over alleen maar vulkanisch gesteente. Het is ook nog een steile beklimming om boven te komen, maar dan heb je wel prachtig uitzicht over de baai en Auckland. Het is in de 2de wereldoorlog nog gebruikt als uitkijkpost. Ze hebben er een aantal jaren over gedaan om de bunker boven op de berg te bouwen omdat het vrij onbereikbaar was. Het had ook aardig wat gekost voor die tijd. Toen de bunker eindelijk klaar was, hebben ze hem maar een jaar gebruikt omdat het te lastig was om hem steeds te bevoorraden.

Vanavond is het plan om naar een ijsbar te gaan. Niet een waar je ijsjes krijgt maar een waar alles van ijs is gemaakt, inclusief het glas waaruit je moet drinken en de stoel waarop je moet zitten. Morgen ben ik van plan om naar de andere kant van de stad te gaan om een groot park te bekijken, het War Memorial museum te zien, en naar One Tree Hill (!!!!). En dan heb ik het niet over de TV-serie.

Wino

Hey Mike,

Leuk om je verhalen weer te lezen. Zo te horen heb je het prima naar je zin. Het is in elk geval opvallend om te zien hoeveel niet-Nieuw Zeelanders je daar tegen komt. Wen er maar vast aan of vlucht zo snel mogelijk naar de afgelegen gebieden.

We mailen nog, maar in elk geval heel veel plezier in de ijsbar!

Wino

Rick v. W.

Duitsers, je komt ze ook overal tegen........ :(

marjo

Wat lijken die foto's veel op Ysland. Alleen hebben ze daar geen bomen.
onvoorstelbaar dat dit nieuw (600jaar) land is.

Remco

Heel gaaf die foto's. Goed dat je al wat contacten heb gelegd!

Lijkt me wel lachten als je nu eigenlijk heel ergens anders blijkt te zitten en gewoon van foto's van Google trekt en die hier post...

Enjoy!
Remco

Stefan

Klinkt goed allemaal. En zoals ik ook al zei: contacten leggen is erg makkelijk omdat er meerdere mensen hetzelfde als jouw doen, dat blijkt wel hahah.
Ochja, gelukkig zijn wij vice-weltmeister ;-)

Doe maar je oorwarmers op in de ijsbar!

Groetjes Stefan

Rick

He Mike,

Net even je ervaringen gelezen. Gelukkig gaat alles goed met je. Nog veel plezier en we blijven je verhalen lezen.

Gr. Rick en Dionne

emmy

hej mike, heb net je verhalen gelezen en je foto's bekeken. zo te lezen heb je het aardig naar je zin. de fotos zien er tot nu toe goed uit, je zal er nog wel aardig wat maken. ben benieuwd wat je volgende ervaringen zullen zijn!!:D
heel veel plezier en tot je volgende verhaal!

enjoy it! x

Roel M.

Hey Mike,

Goed om te horen dat het je bevalt. Foto's zien er ook erg leuk uit. Te gek man.

Gr. Roel

Chris

Hey Mike,

Leuke verhalen man! Ik had graag enkele foto's van die Hamburgertent gehad (en van de hamburgers op zich). Mooie foto's, doet me denken aan mijn vakantie en dan krijg ik weer zin om weer te gaan.

En wat betreft die duitsers. Geef ze maar mijn contactgegevens, dan zet ik ze aan het werk ;)

We houden contact!!

Groeten, Chris

Eric, Andrea en Rena

Net van Tante Bertha en Marjo gehoord dat je een wereldreis bent aan het maken echt Vet Cool zou Rena zeggen. Leuke manier om je te kunnen volgen via reismee. Heel veel plezier, maar dat zit wel Snor!
Groetjes uit de Wereldstad Valkenburg ;-)