Tryin\' To Throw My Arms Around The World

Save Tonight

De plannen veranderen dagelijks, mischien wel uurlijks. Er zijn zoveel mogelijkheden wat je hier kan gaan doen. Maar ik denk dat ik morgen maar eens aan mijn bustour ga beginnen. Ik heb een busreis voor hele NZ geboekt waarbij een vastgelegde route in je eigen tijd kan afleggen. De buspas is een jaar geldig en ik mag er zoveel gebruik van maken als ik zelf wil. Eerst maar eens kijken hoe dat is en waar je terecht komt, voordat ik zelf uitstapjes ga plannen. Zo wilde ik graag naar het Great Barrier Island, maar dat is nogal vrij primitief. Geen riolering, centrale stroomvoorziening engeen reguliere bussen. Een nogal sterke overgang vanaf Tokyo alweerbijnatweeweken geleden.

Gisteren zijn we met z'n vieren naar de Aucklandse dierentuin geweest. Een leuk uitstapje, maar dat was het dan ook. Een vrij normale dierentuin, waarvan ik er wel meer heb gezien. Ik vond het Gaia Park in Kerkrade toch wel wat mooier. Het hoogtepunt was toch wel het zien van de Kiwi. Ik dacht dat ze een stuk kleiner waren, misschien zo groot als een kiwi-vrucht, maar ze zijn even groot als een kip. Helaas heb ik geen foto omdat het nachdieren zijn, en dus in een nachtverblijf zitten.

De avond ervoor zijn we naar een bar gegaan in de haven van Auckland. Gewoon daar eenshet uitgaanslevenverkennen in plaats van de lokale backpackersbar. En toen zijn we terecht gekomen in een leuke bar met erg goede live muziek. Gewoon twee jongens met allebei een akoestische gitaar die de hele avond liedjes speelden. De meeste waren me wel bekend, maar die wat ik niet kon, werden enthousiast meegezongen door de rest van de gasten in de bar. Waarschijnlijk waren dat dus de Nieuw-Zeelandse nummers.

Vandaag ben ik naar het War Memorial Museum gegaan. Een erg groot museum over de cultuur, historie en natuur van NZ. Ik denk dat ik nog nooit zoveel kinderen in een museum heb gezien. Als je zolang in een land verblijft moet je toch ook wel wat leren kennen over het land.

Wanneer de volgende update komt weet ik niet, aangezien ik morgen dus van plan ben om Auckland te verlaten. Maar dat kan zo maar weer veranderen!

Remco

Gaaf, succes met die bustrip. En die primitieve plaatsen ook gewoon bezoeken hoor. Bedankt nog voor je kaartje uit Tokyo. erg leuk!

Take care,
Remco

Tom

Dat van die bar spreekt me wel aan, hahaha.. Ik ga ook maar emigreren naar Auckland en daar de rest van mijn leven in een bar liedjes spelen.
Wat Remco zegt: ook de primitieve plekjes op aarde even een blik gunnen. Wie weet wat voor mooie dingen je ontdekt.
Succes met de trip in de "magic bus".

Grtz.
Tom

Maurice Debets

Mike,

Klinkt allemaal vrij goed...en wat remco zegt gewoon back to basic haha;)
Have fun met je busreis (hopelijk bevalt het beter dan de veolia reizen hierow hahah)

Cheers, M