Three Little Birds
Even een tour langs de oostkaap van NZ. De oostkaap is nog niet zo toeristisch als de rest van NZ en als de grootste plaats die je tegenkomt niet groter is dan Wijlre tijdens een tour van ongeveer 300 kilometer dan weet je genoeg. Aan de linkerkant de hele tijd de oceaan en aan de rechterkant bergen en bos.
Na uit Rotorua vertrokken te zijn, zijn we via Opotiki naar Maraehako Bay gegaan waar ons hostel lag. Mocht je willen weten hoe dat eruit zag dan bekijk je de video maar even. In de middag even gaan kayakken in de baai en een wandeling naar de lokale waterval gemaakt. Daarna een boottocht gemaakt met de eigenaar van het hostel om een net uit te zetten zodat hij ook de volgende dag weer verse vangst had. Altijd leuk om wat verse vis bij de barbeque te hebben. Dus naast het vers geschoten wild varken, gebakken aardappeltjes, stokbrood, salade, hamburgers, steak en kip hadden we ook vers gevangen kreeft om op te eten. En dat voor 5 euro! Mij hoor je neit klagen! Voor de rest van de avond hebben we wat bij het kampvuur gezeten.
De dag erna zijn we verder gereden langs de oostkaap. Onderweg een aantal keren gestopt om wat foto's te maken van de toeristische attracties: een boom, twee kerken en een honingfabriek. Na een wandeling over de langste pier van NZ (600 meter) zijn we aangekomen in Gisborne. Tot nu toe heb ik er nog niet zoveel van gezien, maar het zag er wel leuk uit. Omdat ons hostel6 kilometer uit de stad ligt en natuurlijk weer aan het strand, heb ik van de stad zelf nog niet zoveel gezien. Na aankomst in het weer schitterende hostel, ben ik maar een stukje gaan hardlopen om de conditie op peil te houden. Na terugkomst stond de wijn al klaar voor onze wijnproeverij. Aangezien ik niet zoveel ervaring op dat gebied heb, proefde ik niet zoveel verschil tussen de 7 soorten wijn. Maar de schotel met hapjes en open haard zorgde opnieuw voor een uitstekende avond. Toen er ook nog wat gitaren werden bijgehaald, kon de jamsessie beginnen. Dus voor de rest van de avond een mix van Bob Marley, kiwi muziek en U2!!
Vanmiddag gaan we naar Gisborne om de stad te verkennen en daarna gaan we pijlstaartroggen voeren. Morgen gaan we weer teurg naar Gisborne.
Kijk maar uit met de pijlstaartroggen, schijnt dat die nog wel 'ns venneinig uit de hoek kunnen komen.
Jullie hoeven je geen zorgen te maken, alles is goed gegaan. Het zijn hele lieve beestjes die je met de hand kan voeren. Foto's volgen nog wel.
Check vooral even de link die rechts op de pagina staat onder het kopje "Links". Een video van Erwin Gonzalez, waarmee ik ben gaan canyonnen staat op zijn website!!
Inderdaad, voor nog meer "Mike-from-the-Netherlands in actie" zie:
Wil je de hangmatten,hotpot, de vis op de barbeque,de omgeving al zien : kijk op maraehako bay retreat en je bestelt gelijk een ENKELE reis erheen.