Auto, Vliegtuug
een trein, en vanmiddag dan eindelijk de boot. Op naar het zuider-eiland!!!
De afgelopen week heb ik vooral de stad Wellington verkend. Er is genoeg te doen hier, maar het is ook nogal duur als je ongeveer elke avond op stap gaat. Zoals bekend vind ik Wellington een prachtige stad, en ik zal er ook nog zeker terugkomen.Maar nu wordthetwordt om de veerboot te nemen.
Er wordt ondertussen steeds meer duidelijk over de aardbeving in Christchurch, en als je alle verhalen hoort, mag je hopen dat je zoiets nooit overkomt. De kranten staan de afgelopen dagen volmet verhalenvan overlevenden, en wat ze hebben moeten doormaken. Daarnaast heb ik gehoord dat een goede vriend van Phil (van het werk in Taupo) is overleden tijdens de aardbeving. Ik ben voordat ik in Wellington aankwam in Napier geweest, waar in 1931 een zware aardbeving was, maar deze in Christchurch wordt als erger beschouwd. Ook hier is nu het plan om het hele centrum opnieuw op te bouwen.
Voor de rest gaat het met mijuitstekend, het bevalt nog steeds prima en heb erg veel zin in het zuider-eiland. Iedereen zegt dat het prachtig is en dat het heel anders is dan het noorder-eiland. Ik ga eerst naar Picton, waar de veerboot aankomt en daarna ga ik naar Nelson, een plaats in het noorden. Volgende week ga ik een meerdaagse wandeling langs de kustmaken in het Abel Tasman Nationaal Park, dat er uit moet zien als een tropisch eiland. Ik ben benieuwd, een aantal dagen achter elkaar kamperen in de natuur, back to basics. Dat is zover als de planning nu gaat.
Talking about the right time at the right place!!! Das heftig voor Phil dan, my god...Christchurch is ook hier volop in het nieuws, hebben het over 300+ doden! Echt niet normaal, en op nu.nl stonden wat foto's daarvan...zag er idd heftig uit man
Enja je plannen voor the US of A zien er ook wel nice uit, Cris heeft me e.e.a verteld...vet nice!!!
Veel plezier op het zuidereiland!!!
M
Hoi Mike,
Heb vernomen dat je nu in Picton bent en dat je met de veerboot de Cook Strait bent overgestoken.Dit is iets korter als Calais - Dover.Zwemmend worden deze twee zee gedeeltes ook gedaan, afstand hier in Calais is 34 km en de Cook Strait is 26 km.(30% korter.)
De snelste tijden zijn Calais 7 uur en 22 min. 4,6km /uur en Cook 4 uur en 37 min. 5,6km /uur,wellicht meer stroming mee en warmer??Met de boot was zeker sneller,geniet nog maar van de zomertijd over 3 weken begint daar de herfst en hier de lente. Gr. Pap.