Man In The Mirror
Na een paar dagen relaxen in Wanaka begon ik aan mijn wandeltocht door de bergen van het Mount Aspiring National Park, waarvan de foto's inmiddels al op de site staan. De eerste stop was de Mount Aspiring Hut. Deze was echter niet zo ver vanaf de parkeerplaats waar ik werd gedropt en dus besloot ik nog een bezoek te brengen aan Rob Roy, een indrukwekkende gletsjer in een mooie vallei. Eenmaal aangekomen bij het uitkijkpunt voor deze gletsjer was er niets te zien, het was te bewolkt. Dus besloot ik maar wat verder te lopen totdat ik het ijs uiteindelijk zag. Toen ik weer terug kwam bij het uitkijkpunt klaarde het helemaal op en had ik schitterend uitzicht over de besneeuwde bergtoppen.
Eenmaal aangekomen in de hut na een makkelijke wandeling van 2 uur door de vallei was het tijd voor avondeten. Het begint ondertussen hier steeds vroeger donker te worden en aangezien er geen elektriciteit in de hutten is, gaat iedereen vroeg naar bed. Daarnaast stond de volgende dag een vrij lange en zware tocht over het Cascade Saddle te wachten. Een zeer steile beklimming, waar ik vaak genoeg mijn handen moest gebruiken om overeind te blijven. Binnen 5 kilometer stijg je 1500 meter. Maar eenmaal boven op de top had ik prachtig uitzicht over Mount Aspiring en de andere bergtoppen. Aan de andere kant was de Dart Gletsjer te zien, en de vallei die ik zou volgen om naar het eindpunt van de wandeling te komen.
Gelukkig was het prachtig weer en kon ik de volgende dag rustig aan doen. De laatste dag begon het echter wat te regenen en was het bewolkt, wat opzicht ook wel een aparte sfeer gaf. De wolken hingen tussen de bergen in. Ik kon eindelijk mijn regenjas eens gebruiken die ik in Nederland heb gekocht. Ik sleep hem al de hele tijd mee, maar heb hem tot nu toe eigenlijk nog niet hoeven te gebruiken. Aangekomen bij het eindpunt was het wachten op de bus die me naar Queenstown zou brengen. De sandflies (of steekvliegen) waren hier verschrikkelijk. Ze zijn overal en massaal aanwezig, en ze blijven maar steeds om je heen vliegen. Ondanks de steekvliegen en een klein ongelukje met mijn gasbrandertje was het een prachtige wandeling. Ik heb er alweer een heleboel foto's erbij in ieder geval.
En toen was ik in Queenstown. Deze plaats staat algemeen bekend als backpackers paradijs. Je kan hier ongeveer alles doen wat betreft activiteiten, het is een prachtige omgeving tussen de bergen en aan een meer en er zijn meer dan genoeg cafe's en gezellige restaurants. Ik had me eigenlijk voorgenomen om het wat rustig aan te doen, maar dat is vrij moeilijk. Er is zoveel te doen dat je gewoon wat wilt gaan doen, dus ging ik maar voor de Canyon Swing. Geen idee hoe ik moet uitleggen wat het precies is, kijk maar op de website: www.canyonswing.co.nz. Het was in ieder geval weer zeer de moeite waard, en aangezien ik nu elke volgende voor maar 20 euro kan doen, zullen er nog wel wat volgen. Voor de rest staat jetboaten en hanggliden nog op mijn lijstje met dingen wat ik hier wil doen, maar dat bewaar ik wel voor later.
Gisteren ben ik met een paar man een korte wandeling naar een bergtop gaan maken in de omgeving van Queenstown. Ze hebben hier een aantal scenes van de Lord of the Rings film gefilmd. Het is echter prive-terrein, dus moesten we over een aantal hekken springen om de top te bereiken. Toen we bijna bij de top waren werden we echter betrapt en werden we vriendelijk gevraagd om weer naar beneden te lopen. Het rare is dat tot een aantal jaren geleden wel toegankelijk was tegen betaling maar de eigenaar heeft zich ondertussen dus blijkbaar bedacht, hij zal wel rijk genoeg zijn. De automaten om nootjes voor de hertjes en lama's te kopen stonden er vreemd genoeg wel nog steeds.
Naast Wanaka lijkt me Queenstown ook wel een geschikte plaats om wat langer te blijven en werk te zoeken, maar ongeveer elke backpacker wil wel werken in Queenstown, dus of dat gaat lukken weet ik niet. Mijn strakke planning om in de volgende dagen het Kepler track te gaan lopen valt misschien in het water. Een beetje regen vind ik niet erg, maar voor maandag (de zwaarste dag tijdens mijn geplande wandeling) verwachten ze 60 mm regen. Voor de milford wandeling ziet het weer er daarintegen goed uit, maar wat ik in de tussentijd dus ga doen weet ik nog niet.
Hey Mike,
Zo mijn eerste reactie...maar ik volg je al vanaf het begin hoor hahaha. Super leuk om al je ervaringen te lezen.
Ik vergaap me al helemaal aan je super mooie foto's!
Geniet er van ;) want voor je het weet ben je zo weer terug thuis.
Groetjes Janine
Hoi Mike,
Weer een mooi relaas over je belevenissen,het zijn steeds prachtige plaatjes en een mooie video die ook je inspanningen goed heeft weergegeven. Als je zo een ferme swing doet uitvoeren dan kun je ook 60mm regen verdragen,je moet maar denken dat dit een verwachting is over 24 uur op die maandag en dat 58mm dan in de nacht gaat vallen! Hier wordt het komend weekend wel droog en zeer zonnig > 22 graad.
Gr. uit Wijlre.