In The Morning
Eindelijk heb ik Queenstown verlaten. Het is een prachtige stad en er is genoeg te beleven, maar ik kreeg wel weer zin om verder te reizen. Vanuit QT ben ik naar Lake Tekapo gegaan. Het plan was om naar Mount Cook te gaan, maar omdat ik daar al was geweest heb ik maar besloten om een dag in Lake Tekapo te besteden. Na een mooie bustocht over de Lindis Pass in de sneeuw kwam ik aan in het dorpje aan de rand van het blauwe meer. Het meer is zo blauw gekleurd door de mineralen erin. Ik zal de foto's zo snel mogelijk online zetten. Helaas regende het de hele dag en heb ik dus niet zoveel kunnen doen, naast foto's maken van het meer is er ook vrij weinig te doen.
De volgende dag zou ik rond de middag weer verder gaan, dus hopelijk had ik wat goed weer de volgende ochtend, en dat gebeurde gelukkig ook. Naast het meer ligt Mount John met boven op de top een cafe en een observatorium. Het cafe staat in de Lonely Planet beschreven als 'mogelijk het cafe met de beste locatie op de planeet'. Je hebt er prachtig uitzicht over de hele omliggende vallei en de bergen in de achtergrond. De wandeling naar de top was nog een kleine uitdaging door de lokale ijsbanen op het pad. Na een lekkere warme cappuccino in het cafe ben ik weer naar onder gegleden.
Blijkbaar was het weer een stuk minder op de Lindis Pass, de bus had een paar uur vertraging, en dus kwam ik pas 's avonds laat aan in Christchurch. De volgende morgen zou ik de trein nemen naar Arthurs Pass, een bergdorpje midden in de alpen. Van Christchurch kreeg ik die nacht dus niet zoveel te zien. Na een mooie treinreis kwam ik aan in Arthurs Pass, een dorpje waar meer Kea's wonen dan mensen, en waar het ook weer de hele dag heeft geregend. De witte sneeuw kwam dan ook de volgende morgen toen ik wakker werd. Na de trein naar de westkust te hebben genomen ging ik dezelfde dag weer terug via Arthurs Pass naar Christchurch.
Nu zit ik dus in CC en heb ik hier een dag te besteden. Ik ben vanmorgen wat door het park en richting het centrum gelopen. Het centrum is nog steeds totaal afgesloten. Ik heb van veraf de kathedraal gezien die helemaal is ingestort, en de stad is dan ook een grote bouwput op het moment. Voor de rest ben ik maar in het park gebleven, ik heb niet echt zin om hier de ramptoerist uit te hangen. Morgen ga ik weer verder met de bus, er is hier voor de rest ook niet zo heel veel te doen in de stad, bijna alles is gesloten.
Gisteren kreeg ik het geweldige bericht dat QT helemaal was bedekt met sneeuw en dat het er prachtig uitzag. Altijd leuk om te horen als je daar 10 weken op hebt zitten wachten en net als je twee dagen weg bent gebeurt het dan eindelijk. Daarnaast heb ik nog steeds pijn aan mijn ribben, terwijl het toch alweer een week is geleden dan ik ben gecrasht met snowboarden. De volgende stop is Kaikoura, waar ik misschien wat walvissen ga spotten. Daarna verder richting Wellington en Auckland.
Wat jammer van de sneeuw, maar niks aan te doen.
Misschien achtervolgt de sneeuw je nu wel.
Leuk verhaal alweer en geniet van de Kea's, die hebben we hier niet.