Next Year
Zojuist ben ik terug gekomen van mijn eerste Tiki-tour. Een Tiki-tour bestaat uit een auto vol geladen met alles wat je ook maar mogelijk zou kunnen hebben, en geen plan van waar je heen gaat. Alleen hadden wij het ongeveer omgedraaid, bijna alles vergeten wat we ook maar nodig zouden kunnen hebben en wel een idee van waar we heen wilden gaan.
Na een rustige kerst hadden we nog drie vrije dagen te besteden, en omdat we al te lang in Taupo rondhangen, leek het ons een leuk idee om ergens heen te gaan. Dus ben ik samen met Dave (een collega) in zijn busje gestapt en zijn we vertrokken richting Te Urewera National Park. Ook dit stond nog op mijn lijst met dingen wat ik nog wilde doen, dus ik vond het prima. Uiteraard namen we de toeristische route die bestond uit 90 kilometer onverharde weg. En omdat het hier nooit vlak is, was na 60 kilometer het busje oververhit. Tot overmaat van ramp begon er ook nog iets te lekken dat op remvloeistof leek. Het avontuur was begonnen.
Gelukkig hadden we inmiddels wel het grote meer bereikt, Lake Waikaremoana. En omdat een gratis kampeerplek nooit ver weg is in NZ hebben we de eerste nacht aan de rand van het meer door gebracht. Na de tent te hebben opgezet konden we kampvuur aansteken om onze bbq-worstjes te warmen. We kregen nog gezelschap van Brian de Bullfrog-shagger en James de Treehugger. Lokale kiwi's met uitermate interessante verhalen. Het meest memorabele gezelschap was echter van de sandflies (zandvliegen???). Mijn nek is ondertussen rood door verbranding op eerste kerstdag, maar mijn voeten zijn rood van de beten van deze kleine kuitenbijters. Gelukkig jeukt het niet al te erg....
De tweede dag zijn we naar een kleiner meer gelopen, een wandeling van zes uur, samen met James. Gelukkig hadden we prachtig weer, en een prachtig uitzicht over het meer. Daarna hebben we nog een aantal watervallen bezocht en met ons busje naar een andere kampeerplek op zoek gegaan. De wind had ondertussen extreme vormen aangenomen. Gelukkig vond ik een beschut plekje om mijn tent op te zetten, maar Dave heeft een slapeloze nacht gehad omdat hij steeds bang was het busje zou kapseizen.
Het plan was om de volgende morgen een berg te beklimmen zodat we uitzicht zouden hebben over het grote meer, maar omdat het veel te regenachtig was en er dus niets te zien was, begonnen we maar aan de terugweg om ergens onderweg nog wat te ondernemen. Het busje was ondertussen weer in orde, maar de benzine begon op te raken. Je weet dat je op een afgelegen eiland zit, wanneer je bij een tankstation aankomt en te horen krijgt dat er geen benzine is omdat het schip nog niet is aangekomen. We zouden meer kans hebben als we naar Napier zouden gaan. Dus nog maar even een tussenstop in een van de mooiere plaatsen van NZ gemaakt. Na het busje volgetankt te hebben zijn we maar rechtstreeks terug naar Taupo gereden.
Een leuke Tiki-tour, alleen weet ik nu dat ik nog terug naar de berg wil om het meer te bekijken en terug naar Napier wil om de stad beter te verkennen.
In ieder geval is dit het laatste verhaal van dit jaar. De komende drie dagen moet ik werken, en wat het plan is voor oudjaarsavond weet ik nog niet. Misschien wel een nieuwe tiki-tour. Ik wil jullie een gelukkig nieuwjaar wensen. Ik heb genoeg goede voornemens.
Ha die Mike,
Weer een heel leuk verhaal. Wilma en ik zijn nu in hedt huis van Oma en staan op het punt om te vertrekken. We hebben een heel leuke 2e kerstdag gehad bij Marjo, Caspar, Wendy en Cris. Was heel gezellig en heel lekker eten. Je hebt er een stivige concurrente bij voor het toetje.
Al vast een heel gelukkig nieuw jaar toegewenst. We bellen wel begin januari.
Wilma & Richard
Houd dit in dat je nu ook al automonteur bent geworden?
Wat betekent die naam Bullfrog-shagger? Treehugger hebben we al ontdekt, iemand die de bomen beschermt dus een natuurliefhebber, lijkt ons leuk om met hem door de natuur te wandelen.
Ook hier van bij ons een goed uiteinde en goed begin van volgend jaar. Bij jou begint dat een halve dag eerder dan bij ons.
Groetjes pap en mam
Hey broertje,
Dat klinkt niet verkeerd. Weer zo een typisch Mike-avontuur :P Het zou legendarisch zijn geweest als je op 60 km van de bewoonde wereld met een kapot busje kwam te zitten en vervolgens met alleen een blik knakworstjes en een veiligheidsspeld je weg terug moest zoeken...
Hou ons op de hoogte van je volgende avonturen. Als ik het zo hoor dan denk ik dat we een reddings-expeditie moeten sturen zodra we 4 dagen niets meer van je horen :P
Heel veel plezier en alvast een heel mooi nieuwjaar!!! Groetjes van iedereen uit Egypte,
Wino
WHAHAHAHAHAHA: Ja Mike, leg mam eens uit wat een bullfrog-shagger is (en plaats dat wel hier onder de reacties!!!), en verklaar vooral: hoe komt hij aan die naam
Misschien leuk om te kijken wie de mooiste omschrijving kan geven
Mike we hebben hier een heel fijne vakantie in Egypte. Rustig, luieren, liggen zonnen, we zijn met Elena gaan kijken naar haar paardrijkunsten en morgen gaat Wino ook mee. Het is hier heerlijk weer 25 graden. Elena heeft heel mooi getekent en we hebben ook gekaart en Mens Erger Je Niet gespeeld. Mike, wij wensen jou veel geluk in het nieuwe jaar en we laten je snel iets van ons horen!
Groetjes van Elena, Oma, Wino, Angeline en Wafa'i
Mike!
Goed om te lezen dat het nog steeds goed met je gaat. Hier ook alles in orde. Geniet nu even van een weekje vakantie. Begin volgend jaar weer aan de slag.
Pas goed op jezelf en ik stuur je binnenkort wel even een uitgebreidere update. Beloofd!
Mike,
Weer goed om wat van je te horen!!!! En idd wederom een mega relax avontuur beleefd zo te lezen:P nice man
Hier ligt er 20mtr sneeuw dus die zul je niet missen denk ik zo.... Geniet daarow nog maar wat en een goede nieuwjaarswisseling!!! Wat ga je dan doen eigelijk??!!
Ik leg de bullfrog shagger nog wel een keer uit op mijn gecensureerde weblog.
Hey Mike,
(Voor ons alvast, voor jou nu) Een heel gelukkig nieuwjaar! Zo een start van een nieuwjaar zul je vast niet snel vergeten!! Heel veel plezier en succes met het leven van je dromen!!
Hier is 't nu ook 2011.
Bij deze de allerbeste wensen voor 2011 en niets dan goeds voor het nieuwe jaar. Van het vuurwerk was niet veel te zien door de mist en de oliebollen zijn al allemaal op. Ik ben benieuwd hoe jij oud en nieuw in Nieuw-Zeeland hebt gevierd.
Hej Mike,
Gelukkig nieuwjaar!!!
Ik blijf je reisverhalen volgen in het nieuwe jaar.
Vanity
Hoi Mike,
Het kan nog!!! dus bij deze 'n goed, 'n gezond, wat geld, geluk, gewoon een GEWELDIG 2011 voor jou met
leuke verhalen die wij hier volgen en zijn benieuwd naar je voornemens.
Groetjes uit een nog steeds wit Wijlre van Piet en Tiny