Tryin\' To Throw My Arms Around The World

It's About Time

Er zijn weer een aantal vermeldingswaardige dingen gebeurt na het lopen van de Routeburn track. Ten eerste twee aardbevingen. De eerste ergens tussen Milford en Queenstown, die gelukkig niet al te erg was, maar dus wel was te voelen in QT. Daarna nog een naschok in Christchurch, die ook te voelen was in QT. In Christchurch is nog steeds een groot gedeelte van het centrum afgesloten en dat zal ook zo blijven zolang er naschokken zijn. Ik ga er over een paar weken heen, maar ik zal er niet al te lang blijven, omdat er dus niet zo heel veel te doen is.

Ten tweede begint er in QT lichte paniek te ontstaan. Niet vanwege deze aardbevingen, maar vanwege het weer. Het is nog steeds warm voor de tijd van het jaar, en dat betekent dus geen sneeuw. De enige sneeuw die ik heb gezien was op de top van Ben Lomond een paar weken geleden, en die sneeuw is alweer gesmolten. Aanstaande vrijdag begint in QT het winterfestival, en dat zal wel tegenvallen als het tegen die tijd niet wit is. Er wordt voor de komende weken wel regen gemeld, dus misschien heb ik toch nog geluk met het weer. Ik ben naar QT gekomen om wat te skieen, dus hopelijk gaat dat nog lukken in de laatste twee weken.

Inderdaad, mijn planning is om over twee weken QT te verlaten. Ik heb de afgelopen dagen wat tijd besteed aan het plannen van mijn resterende rondreis. En ik heb nu ongeveer alles vaststaan, wat waarschijnlijk wel weer zal veranderen. Maar, dat geldt niet voor de vluchten naar Australie. Dat ga ik nog voor twee weken bezoeken. Als je toch in de buurt bent, dan moet je dat ook maar doen. Ik vlieg van Auckland naar Sydney en twee weken later vlieg ik terug vanaf Melbourne. Een paar dagen later heb ik mijn vlucht naar San Francisco.

De afgelopen dagen zijn Ries en Elvisa in QT geweest, die ik heb leren kennen tijdens het werk in Taupo. Een gezellige avond en de dag erna zijn we samen gaan jetboaten. Een van de activiteiten die ik nog wilde doen in QT. Zie de video voor een indruk. Het was koud, maar erg gaaf om te doen. Het ziet er in de video misschien gevaarlijk uit, maar als je in de boot zit voel je hoeveel kracht er in de motor zit en dat je dus heel veel controle hebt. Naast het bungeejumpen is ook de jetboat een NZ'se uitvinding. Ik ben benieuwd wat de volgende is.

Nu is het dus eigenlijk nog wachten op de sneeuw, zodat ik toch nog een paar dagen kan skien. Het hostel is in ieder geval helemaal volgeboekt volgende week, dus er is werk genoeg.

Dit was tot zover het verhaal wat ik een aantal dagen heb geschreven. Het Winterfestival is ondertussen aan de gang en het is erg druk in QT. Er is echter nog steeds geen sneeuw en ook voor mijn laatste week in QT gaat het niet vriezen en zijn er alleen maar zonnige dagen te verwachten.

tiny

Hoi Mike, hier een reactie uit het warme zonnige wijlre 34,1 graden. dus sneeuw kunnen we je niet bezorgen. Wat fijn om te horen dat alles goed met je is en dat je het naar je zin hebt en plannen maakt. wanneer vertrek je naar Australie? Lukt het skien niet in Landgraaf is er altijd sneeuw. Amuseer je en zie de tijd vliegt.
groetjes en hou je goed.

M

Heey Mowky,

Klinkt wederom weer allemaal goed man!!! Geweldig, en vooral dat Jet (motor)boaten haha, zag er gaaf uit dat filmpje!! En ik las dat je bent gaan snowboarden, geweldig man...kippenvel, hier schijnt (op dit moment) volop de zon.
Wel balen van die aardbeving weer, niets ernstigs of zijn er weer wat gewonden gevallen??

Have fun en werk ze de komende 2 weken in QT, en natuurlijk heel veel plezier in Australie...echt te gek dat je daar ook heen gaat....

Greetz M

Cris

M...volgens mij heb je het verkeerde verhaal gelezen...haha